Op 22 september 2010 is het kunstzinnig project in de Joost van Geelstraat feestelijk afgesloten met de onthulling van de 5 paneelschilderijen.
Het project begon in mei 2010 met verschillende bewonersbijeenkomsten, zoals de van Groen tot Geel plantjesdag, workshops kruidenazijn maken en op de foto als Joost van Geel.

Tijdens één van deze bijeenkomsten zijn ook de foto’s gemaakt met bewoners, waarin zij figureren als personages uit de schilderijen van Joost van Geel. Deze foto’s hebben gediend voor het maken van de ontwerpen voor de uiteindelijke paneelschilderingen. Op deze manier hebben we getracht de 17e eeuwse dagelijkse taferelen in de schilderijen van Joost van Geel te vertalen naar het heden.

In het gebouw van de bewonersorganisatie in de straat was een kleine expositie ingericht met foto’s van het project, prints van de originele schilderijen en verschillende ontwerpen.

De schilderijen in de straat werden onthuld door de bewoners die hebben meegewerkt aan het project.
Aan het project werkten kunstenaars Willem v Hest, Ron Blom, Suzanne Scholten met medewerking van Martin Selsig van Stichting Delphi Opbouwwerk / Bewonersorganisatie Middelland.
Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Deelgemeente Delfshaven, Woonstad en het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.

Joost van Geel

Omschrijving projectdoelen:

- verfraaien en verlevendigen van de woonomgeving in de Joost van Geelstraat

- versterken van de sociale samenhang in de straat

- bewoners maken kennis met de geschiedenis van Joost van Geel. (schilder, schrijver en azijnmaker)

- zichtbaar maken van Joost van Geel in de straat


Het eindresultaat bestaat uit muurdecoraties geinspireerd op het werk van Joost van Geel.

Deze worden geplaatst in de dichtgemetselde ramen op de begane grond en op de grote gele wand van de nieuwbouw in de straat.

23 mei 2010

FOTO straatactiviteiten en meer

kunstproject Joost van Geelstraat

Het project is ontwikkeld in opdracht van bewonersorganisatie Joost van Geel en bewoners uit de straat aan beeldend kunstenaars Ron Blom, Suzanne Scholten en Willem van Hest.

De bewoners willen een kunstproject ter verfraaiing en meer herkenbaarheid van de straat. Straatactiviteiten en creatieve workshops bevorderen de sociale samenhang en betrokkenheid van bewoners in de straat. 

8 mei 2010

Kunstproject Joost van Geel voor en door bewoners

i.s.m. beeldend kunstenaars Ron Blom, Willem van Hest en Suzanne Scholten

22 september 2010